Vanzari Case / vile - PIPERA

Pret:
567.000
Suprafata
180 mp
Bai
3
Dormitoare
5
Pret
567.000
Locatie
Nord
Zona
Pipera
Agentie
Autex Imobiliare
Dormitoare
5
Bai
3
An constructie
2022

The Cube isi astepta stapanul, momentan, pe o strada linistita din spatele Bulevardului Pipera.
Construita in 2022, el are suprafata construita de 220 mp pe un teren dereptunghiular de 350 mp si este compartimentata in 5 camere, bucatarie, 3 bai, 2 terase.

Vino doar sa-l vezi.

Restul e poveste...

The Cube se remarca cu mult bun-simt doar prin caracterul sau puternic, ca o simpla locuinta individuala, inserata intr-un context in continua transformare, intr-o atmosfera pestrita, caracterizata printr-un amalgam de reguli urbanistice, forme si culori, specifica dezvoltarii periferice a orasului de bon-ton, intr-o zona ce aspira catre lumea buna a orasului recent caracterizata prin staiful de mahala, dinamica, plina de oportunitati si provocari.
Integrat in aceasta diversitate urbana specifica lumii orasului dezvoltat recent, proiectul propune un volum simplu, cu un parter respectind conturul fostei locuinte vagon de pe teren, peste adaugindu-se un etaj in consola, decalat, ca o paralela la calcanul casei vecine.

Aproape subestimind oportunitatea investitiei, construind cu un nivel sub regimul de inaltime permis si nevalorificand la maxim capacitatea de utilizare a terenului, proiectul recupereaza la limita, ocupind aproape intreaga curte, deliberat, la umbra etajului si la limita nucului batrin, incluzindu-l inextremis.

Orientala si orientata catre privirea trecatorilor curiosi, terasa de la parter este aproape o camera in aer liber, acoperita, loc de buna ziua si pentru ziarul de seara, inainte de apus.
Drumul catre acces este deviat usor, parca abatindu-se, fara sa tulbure linistea de la umbra terasei. Acoperit, parcursul catre intrare este intrerupt pe vreme rea de picaturile ploii reci ce cad printre doi pereti ai unui spatiu exterior de la etaj. in graba, dar oprindu-ne pentru un moment linga vitrina zonei de zi, ne atrage atentia reflexia nucului batrin, astfel parcurgind aproape toata lungimea pina in spatele curtii.

Privind catre interior prin fereastra mare de la parter parca percepem o succesiune de planuri suprapuse, o transparenta catre calcan, un spatiu luminos al zonei de zi pe dubla inaltime, scenografic si agitat, cu diagonale de toate felurile, scara interioara fiind un element contradictoriu si totusi stabil, afirmind si contrazicind concomitent profunzimea spatiului.

Trecind aproape neobservata, curtea interioara este mai mult un artificiu pentru lumina reflectata de alipirea la peretle casei vecine si un pretext pentru detasarea volumetrica.

Parcurgerea casei facindu-se printre povesti si diferite instante spatiale, diversitatea perspectivelor sunt asemanatoare unui trailler al unui film de cinema. Privind din zona de zi catre terasa, bucataria si locul de luat masa sunt aproape un gind trecator, un spatiu intr-o lume paralela, participind totodata in ansamblu.

Ce mai ramine... dincolo de parcurgerea anevoioasa a spatiului in jur si pe sub casa, trecind prin interiorul ei catre un etaj cu camere mici, doar pentru dormit, cu doua terase ascunse privind deasupra curtii de lumina, si atit – e ultima impresie a unui decupaj patrat, rectangular, in peretele pe dubla inaltime al zonei de zi, privirea trecind mai departe printr-un perete exterior, parca repetitiv, cu zoom – un tablou, un obiectiv foto catre peisaj, adica nucul care nu a fost punctul de pornire, insa este cel de final.

O casa simpla, alba, acoperita in traditionala terasa incepind de acum o suta de ani citire, de parca ar fi cautarea inovatiei fara sa inoveze, o casa ce poate fi parcursa in imagini alb – negru, dar si color, citind in fuga paginile unui ziar, schimbind o vorba cu vecinii sau ori zabovind pe terasa, privind strada, nemaifiind nevoie parca de casa si de tot efortul constructiv, promenada si efecte spatiale, agitatie de lumini si eforturi structurale. O imagine color de noapte si o privire catre tumultul orasului, care se stinge la apus. (ID: 315807155 / Cod: CV0441254)